Zs k

Érdeklődsz az illóolajok világa iránt?

Szívesen olvasnál további tippeket, újdonságokat, tanácsokat, felhasználási ötleteket?

 

Csatlakozz levelezőlistámhoz!

 

 

floral oils

portréVárda Zsófia vagyok, a blog szerzője, kétgyermekes anyuka és feleség, zeneművész-zenetanár. Életem fontos része emellett a mozgás, legfőképp a futás és úszás, és hobbiként a természetben töltött idő. Lelkem mélyén mindig is érdekelt a testi-lelki harmónia, kiegyensúlyozottság megteremtése, megőrzése.

2019-ben ismertem meg és kezdtem használni az illóolajokat. Sokan valamilyen egészségügyi probléma, betegség és csodás gyógyulás kapcsán kerülnek az esszenciális illóolajok közelségébe. Engem először egyszerűen csak elvarázsolt egy kis üveg rózsamuskátli-olaj illata, és az, amilyen pozitívan hatott a hangulatomra, amilyen jó érzést adott az illata.

Ennek hatására elkezdtek érdekelni az esszenciák. Kíváncsi lettem, mi mindent tudhatnak, egyre többféle illóolajat kezdtem megismerni és használni is. Csodás változást hozott az életünkbe, hogy mennyi problémára találtunk velük természetes gyógymódot: óvodás és iskolás gyermekeim hamarabb kigyógyulnak a megfázásból egy immunerősítő vagy légzőszerveket támogató keverék hatására, sebgyógyításnál a megszokottnál gyorsabb eredményt tudunk elérni pár csepp levendulaolajjal, egy fejfájás elmúlik pl. borsmentával vagy tömjénnel, a citromolaj párologtatásával a tanulást-koncentrációt tudjuk segíteni, vagy akár a sportolást, sportteljesítményeket tudom még hatékonyabbá tenni velük, és még folytathatnám a sort. Az olajok érzelmeinkre, lelkiállapotunkra gyakorolt hatása is ugyanilyen izgalmas világ számomra. Később tudtam meg azt is, miért lehetett ilyen jó hatása rám a muskátliolaj illatának.

Rengeteg lehetőség rejlik az esszenciális olajokban. Nagy élményt jelent ebben a formában is megtapasztalni a természet erejét, tudását. Vallom, hogy egészségünk, jó közérzetünk megőrzése saját felelősségünk, feladatunk is, tenni érte pedig hálás és örömteli dolog. Ezek az élmények is vezettek arra, hogy aromaterápia alapok-képzést végezzek el, hogy nap mint nap újabb dolgokat fedezzek fel és tanuljak az esszenciális olajokról. Ezeket a tapasztalataimat osztom meg itt, és az illóolajok használatának tudásához és egy örömteli, egészségesebb, természetesebb életmód eléréséhez szeretnék mindenkinek segíteni, aki csak idelátogat és olvasgat ezen a blogon.