Zs k

Érdeklődsz az illóolajok világa iránt?

Szívesen olvasnál további tippeket, újdonságokat, tanácsokat, felhasználási ötleteket?

 

Csatlakozz levelezőlistámhoz!

 

 

floral oils

Tojáskrém kurkumával

kurkumaA kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó aromás növény, Kínában, Indiában és Sri Lankán már évszázadok óta használják. Illóolaját én az immunrendszert támogató hatása miatt szeretem, de ha már itt van, kipróbáltam a konyhában is. Tojásos ételekhez például nagyon jól illik az íze. Mivel itt is erős esszenciáról van szó, óvatosan kezdjük adagolni. Először érdemes az üvegcséből egy fogpiszkálónyi mennyiséget az ételhez keverni, belekóstolni, majd, ha szükséges, fokozni a mennyiséget.

Hozzávalók:

  • 3 főtt tojás
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál kefír
  • 1 kiskanál mustár
  • fél kiskanál currypor
  • 1 csepp kurkumaolaj (Turmeric)
  • 1 kiskanál só
  • 1 késhegynyi fehérbors

A keményre főtt tojásokat meghámozom, feldarabolom, és egészen apróra összetöröm. Hozzáadom a kefírt, mustárt és a vajat, a fűszereket és az olajat. Botmixerrel pépesre keverem. Frissen sütött házi kenyérre, vagy pirítósra kenve, zöldségekkel a legfinomabb.

PhotoCollage 20201203 113715335 kis