Zs k

Érdeklődsz az illóolajok világa iránt?

Szívesen olvasnál további tippeket, újdonságokat, tanácsokat, felhasználási ötleteket?

 

Csatlakozz levelezőlistámhoz!

 

 

floral oils

Stresszkezelés illóolajokkal...?

 

stresszIgen! Felgyorsult, rohanó világban élünk. Sokszor egyszerre próbálunk megfelelni többféle elvárásnak, és ha nem sikerül, könnyen kudarcnak foghatjuk fel, vagy elégedetlenség, hiányérzet maradhat bennünk. Körülményeink, saját gondolataink, más emberek is stresszelhetnek minket. Nem csak saját magunknak, de akár a környezetünknek is problémát jelenthet az általunk megélt stressz. Gyakran találkozunk manapság a stresszkezelés, stresszoldás kifejezéssel, szinte mindannyiunknak van rá valamilyen technikája, módszere. Van akit a mozgás, a tánc, valamilyen keatív tevékenység, olvasás vagy a zene kapcsol ki, ahány személyiség, annyiféle megoldás létezik. Tudtad, hogy a feszültségek oldásában természetből vett finom illatok is segítségünkre tudnak lenni? Ráadásul ezek mellékhatások nélkül működő tiszta növényi esszenciák, a természet ereje él bennük, és szervezetünk felismeri őket.

Hogyan segíthetjük a stresszkezelést, feszültségoldást illóolajokkal?

Ez első hallásra  furcsán, hangozhat, ám kutatások bizonyítják, hogy számos növényi esszencia nyugtató, pihentető hatást tud kiváltani kémiai összetétele révén, szaglásunkon keresztül, a megfelelő agyterületet elérve. Természetesen nem csodaszerek az olajok, nem oldják meg helyettünk a problémát, nem váltják ki a mélyebb belső lelki munkát, de sajátos kémiájukkal bőrünkön alkalmazva vagy inhalálva megtámogatják, erősítik azt. Egyik legismertebb nyugtató hatású illóolaj a levendula, de rajta kívül is létezik számos fajta, amelyik antidepresszáns vagy hangulatjavító hatással bír. A citrusfélék illóolajai pl. mind jótékonyan tudnak hatni hangulatunkra, érzelmi állapotunkra. Számos virág - illóolajnak (pl. rózsa, ilang ilang, neroli, magnólia) pedig antidepresszáns hatása van. Mindegyik stresszoldó hatású illóolajat hosszú is lenne itt felsorolni és bemutatni, ezért inkább azt az egy illóolajkeveréket mutatom meg, amelyik kimondottan erre a célra lett összeállítva.

adaptiv blend

Miből áll az Adaptiv keverék, és mitől hatásos?

Az Adaptiv keverék fáradtság, kialvatlanság, kimerültség esetén segít megnyugodni, alkalmazkodni, felfokozott érzelmeket lecsillapítani, motivációvesztés, menstruációval v. menopauzával összefüggő hangulatváltozások, nehéz munkahelyi körülmények és sokféle nyugtalanság esetén tud segítségünkre lenni.

Összetevőit kimondottan ezekre a célokra válogatták össze: a levendula, a magnólia, a neroli és az ámbrafa nyugtató hatással bírnak, míg a vadnarancs és a fodormenta energizál és feldob. Ezeken kívül a copaiba és a rozmaring segítenek a felfokozott érzelmek csillapításában. 

Hogyan szoktam én használni, és milyen hatása van?

Akárhányszor használom feszültebb, stresszesebb helyzetekben, időszakokban, ez az illat bennem mindig oldja a feszültséget, megfelelni akarást, aggodalmat. Mesés beleszippantani, érzek tőle egyfajta megnyugvást, ellazulást. Jól vannak a dolgok úgy, ahogy vannak, és meg tudom találni a megoldást a helyzetre. Ha otthon vagyok, 2-3 cseppjét diffúzorban párologtatom, és átjárja a szobát a megnyugtató illata. Csuklóra vagy fül mögé kenve 1-2 cseppet is ugyanilyen hatást érek el vele. Vagy tenyerembe cseppentek 1-2 cseppet, és onnan inhalálom. Mindig ad egyfajta béke-érzést. A lenti rövid videóban pedig hozzánk hasonló hétköznapi emberek beszélnek általuk megélt stresszről, és arról, hogy mit éreznek, amikor először találkoznak evvel az illattal.

Van kedved még többet megtudni az aromaterápia és az illóolajok világáról, újdonságokról, akciókról elsőként értesülni? 

https://rozsabokor.hu/feliratkozas-1234

Üdvözlettel:

Zsófi.