Örömteli egészségmegőrzés illóolajokkal

...de hogyan segítenek nekünk ebben az esszenciális illóolajok? Hogyan tudjuk jó közérzetünket megőrizni finom illatokkal? Lehetséges immunrendszerünk erősítése, serkentése természetes illóolaj keverékkel? Sportolás, edzés közben még több energiát nyerhetünk és még jobb teljesítményt érhetünk el az esszenciák használatával? Vegyszermentesen  is takaríthatjuk otthonunkat pár cseppnyi növényi illóolaj erejével? Még kevesebb gyógyszer és betegség, még több mosoly és öröm a család életében? 

Ez az oldal ezekről a megoldásokról és az esszenciális illóolajokról szól. Finom illatúvá varázsolják a lakás, iroda levegőjét, ezt már talán mindannyian tudjuk. De ennél sokkal többet tudnak. A bennük rejlő csodás erőt, rengetegféle lehetőséget szeretném megmutatni, mindennapi használatukhoz szeretnék itt segítséget nyújtani, saját tapasztalataimon, élményeimen keresztül is.

Zs kVárda Zsófi vagyok, a blog szerzője, kétgyermekes anyuka és feleség, zeneművész-zenetanár. Életem fontos része emellett a mozgás, legfőképp a futás és úszás, és hobbiként a természetben töltött idő. Lelkem mélyén mindig is érdekelt a testi-lelki harmónia, kiegyensúlyozottság megteremtése, megőrzése.

Vallom, hogy egészségünk, jó közérzetünk megőrzése saját felelősségünk, feladatunk is, tenni érte pedig hálás és örömteli dolog. 2019-ben kerültek be családunk életébe az illóolajok, és csodás változásokat hoztak testi-lelki egészség terén. Azóta is napi szinten használjuk őket  a legkülönfélébb célokra: betegségekből való gyógyuláshoz, sportoláshoz, vegyszermentes takarításhoz, meditációhoz, és élvezzük a hatásukat. Ezek az élmények is vezettek-vezetnek arra, hogy aromaterápia alapképzést végezzek el, hogy nap mint nap újabb dolgokat fedezzek fel és tanuljak az esszenciális olajokról. Ezeket a tapasztalataimat osztom meg itt, és az illóolajok használatának tudásához és egy örömteli, egészségesebb, természetesebb életmód elérésében szeretnék mindenkinek segíteni, aki csak idelátogat, érdeklődik és olvasgat ezen a blogon. Bővebben olvashatsz rólam és illóolajos tapasztalataimról a Blog menüpontban.

De mik is azok az illóolajok?

Az illóolajok természetes részei a növényeknek, aromás vegyületek, melyek a növények leveleiben, szárában, gyökerében, citrusfélék héjában találhatóak. Jellegzetes és egyéni illata van minden illóolajnak, tapasztalhatjuk, amikor belélegezzük egy csokor rózsa vagy friss fűszernövények illatát, vagy akár egy egész levendulamezőét. Az illóolajok azonban messze többet tudnak finom illatuknál. Az esszenciális olajok értékes anyagok, melyeket az aromás növények meghatározott céllal állítanak elő: kórokozók, kártevők ellen védekeznek vele, számukra fontos rovarokat vonzanak oda, időjárási viszontagságok ellen védekeznek, vagy éppen sérüléseiket gyógyítják velük. A növények immunrendszerének részei az illóolajok, amiket az emberi szervezet is felismer, felhasználhatjuk őket saját egészségünk védelmére is. Emellett érzelmeinkre is hatással tudnak lenni, hangulatemelő vagy éppen nyugtató hatásukat is nagyon jól tudjuk hasznosítani mindennapjainkban. Életerőt, energiát, jó közérzetet tudnak adni.

Manapság reneszánszukat élik a természetes gyógymódok, egyre többen fordulnak a természet erejével- és mellékhatások, függőségek nélkül működő megoldások felé. Fontos, hogy egészségügyi probléma esetén mindenképp kérjük orvos, terapeuta tanácsát. A megoldáshoz pedig - akár kiegészítő kezelésként, akár a megelőzés részeként - hatékony és biztonságos eszközt nyújtanak az esszenciális illóolajok, mindennapos használatuk már egyre több családban vált szokássá. 

Az illóolajokról, használatukról még több információt olvashatsz az  Aromaterápia- ill. az Illóolajok menüpontokban.

 

[ INGYENES CIKK ]

 

8 ILLÓOLAJ MEGFÁZÁS ÉS NÁTHA ELLEN

Szívesen kipróbálnál természetes, biztonságos és bevált módszereket a nátha és megfázás tüneteinek kezelésére? 


PhotoCollage 20210206 222414336 kis

A cikkben megismerhetsz

illóolajat, aminek hasznát veheted:

  • köhögés,
  • orrdugulás, orrfolyás
  • betegség miatti levertség esetén
  • otthonod levegőjének tisztításához
  • mellékhatások nélkül
  • gyermekeknél is

 

button elolvasom a cikket